Laravel ve Symfony, PHP dünyasında en popüler iki framework olarak bilinir. Her ikisi de güçlü özelliklere sahiptir ve geniş bir geliştirici topluluğuna sahiptir. Bu blog yazısında, Php nin iki güçlü framework ü Laravel ve Symfony ‘nin avantajlarını, dezavantajlarını ve hangi durumlarda kullanılabileceklerini karşılaştırarak ele alacağız. Laravel’in Avantajları Hızlı ve Kolay Başlangıç Laravel, kullanıcı dostu dokümantasyonu ve kapsamlı rehberleri sayesinde yeni başlayanlar için oldukça erişilebilir. Laravel’in sunduğu hazır yapı taşları ve “artisan” komut satırı aracı, geliştiricilerin hızlıca projeye başlamasını sağlar. Zengin Eklenti Desteği Laravel, geniş bir paket ekosistemine sahiptir. Bu paketler,…
Okumaya Devam EtKategori: Framework
Laravel Pint: Pint ile Kodlarınızı Güzelleştirin
Giriş Laravel Pint, minimalistler için düşünceli bir PHP kod stili düzelticisidir. Pint, PHP-CS-Fixer üzerine kuruludur ve kod stilinizin temiz ve tutarlı kalmasını sağlamayı kolaylaştırır. Pint, tüm yeni Laravel uygulamalarıyla otomatik olarak yüklenir, böylece hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Varsayılan olarak, Pint herhangi bir yapılandırma gerektirmez ve Laravel’in kabul görmüş kodlama stilini izleyerek kodunuzdaki kod stili sorunlarını çözecektir. Kurulum Pint, Laravel çerçevesinin son sürümlerine dahil edilmiştir, bu nedenle kurulum genellikle gereksizdir. Ancak daha eski uygulamalar için Laravel Pint’i Composer aracılığıyla kurabilirsiniz: Çalıştırma Projenizin vendor/bin dizininde bulunan pint ikili dosyasını çağırarak Pint’e kod stili sorunlarını düzeltmesi için talimat verebilirsiniz: Pint, güncellediği…
Okumaya Devam EtLaravel deki Artisan Komutları Nelerdir?
Laravel, MVC yapısında web uygulamaları geliştirme için tasarlanmış ücretsiz, açık kaynak PHP web frameworküdür. 9. sürümü şubat ayında yayınlanmıştır ve bu sürümü kullanabilmek için önerilen PHP sürümünün de 8.0 – 8.1 olmasını istemektedir. Laravelin 10. versiyonu 2023, Şubat ayında çıkacaktır. Bu konumuzda Laravel de elimiz ayağımız olan artisan komutlarını inceleyip, hangi komutun ne işe yaradığını göreceğiz. Laravel de veritabanındaa bir tablo, bir model, controller oluşturma, dışarıdan bir paket yükleme veya uygulama içerisinde bir takım işlemler yapmak için artisan komutu kullanılır. Artisan; php artisan komut şeklinde kulanılır.
Okumaya Devam EtVue.js Nedir? Nasıl Kurulur? Vue.js İle Proje Nasıl Oluşturulur?
Bu yazımızda bir Javascript frameworkü olan Vue.js i tanıtacağız. Vue.js in tarihçesinden bahsedip, nasıl kurulacağını gösterecek ve ilk Vue.js projemizi oluşturacağız. Vue.js, kullanıcı arayüzleri ve tek sayfa uygulamalar (single-page applications / SPA) inşa etmek için kullanılan açık kaynaklı Javascript frameworküdür. 2014 yılında Evan You tarafından piyasaya çıkarılmıştır ve şu anda güncel sürüm olarak 3.x versiyonu kullanılmaktadır.
Okumaya Devam EtLaravel Authentication İşlemleri
Laravel 6 ve üzeri sürümlerinden itibaren authentication işlemlerinde değişikliğe gitti. Peki nedir bu authentication? Oluşturduğunuz bir siteye kullanıcılarınızın eposta ve şifrelerini girerek devam etmesini sağlayan işlemdir. Bu işlem sayesinde kullanıcı hesapları oluşturabilir, admin ve user gibi roller verebilirsiniz. Önceden php artisan make:auth komutu ile yapılan auth işlemleri yeni sürümlerle beraber farklı şekilde oluşturulmaya başlandı. İşte Laravel de auth işlemleri için yapılması gerekenler.
Okumaya Devam EtWeb Framework, Nedir – Ne İşe Yarar?
Öncelikle sizlere framework kavramından bahsedelim.
Okumaya Devam EtLaravel Nedir?
Geliştirici: Taylor Otwell İlk çıkış tarihi: 2011 Kararlı Sürüm ve Tarihi: 9.0 / 2022 Dil: PHP
Okumaya Devam Et